Slide 1
Slide 1

Kerékpáros túraútvonallal gyarapodik a Bakonyalja

"Mintegy 80 kilométer hosszúságú kerékpáros túraútvonal-hálózat nyomvonalát hozzuk létre a Bakonyalján, amire lehetőséget ad a napokban pozitívan elbírált pályázatunk" – tájékoztatott Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke.

A megvalósításra létrehozott konzorciumot a vármegyei önkormányzat vezeti, települési tagjai: Súr, Ácsteszér, Csatka, Réde, Bakonybánk és Kisbér önkormányzata.
 
A Bakonyalját érintő 440 millió forintos projekt keretében természeti és kultúrtörténeti értékeket bemutató, mintegy 80 kilométer hosszúságú kerékpáros túraútvonal-hálózat nyomvonala születhet meg. A kijelölésen és kitáblázáson kívül a legszükségesebb szakaszokon stabilizálják az útfelületet. Létesülnek megállópontok, ahol zuhanyozási lehetőség, mosdó és pihenőhelyiség is biztosítva lesz. Fontos, hogy a kialakítandó túraútvonal-hálózat szervesen csatlakozni fog a Bakony és Móri-árok kerékpárútjaihoz, turisztikai fejlesztéseihez, és megteremti az alapját, hogy a jövőben egyre többen látogassák bakonyaljai településeinket. Most egyéves projektfejlesztési időszak kezdődik, amely alatt az attrakciók végleges formát öltenek.
A projekt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) keretében valósulhat meg.
 
A fotón Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke és a konzorcium tagjai a vármegyeházán (Bakonybánk polgármestere jelen volt a sajtótájékoztatón, de a fotózáskor már nem tudott jelen lenni.)
 
forrás: kemma.hu
Slide 1

Keresés

Bakonybánk község hivatalos honlapja
www.bakonybank.hu
Slide 1
Copyright © SoftwareAce Bt. Minden jog fenntartva!

Keresés